Lammekoteletter med rosenkål i harissa

Lammekoteletter med sprøde rosenkål i harissa – en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Et harmonisk møde mellem krydret lam og pikant rosenkål.

Opskriften er fra TorvehallerneKBHs kogebog ‘Opskrifter fra Torvet’, som du også kan købe i butikken.

Lam

  • 8 lammekoteletter

  • 1 spsk Ras el Hanout

  • ó økologisk lime, skallen

  • 1 kvist rosmarin, plukket og

  • hakket

  • 2 spsk olivenolie

  • salt

  • sort peber, friskkværnet

Rosenkål

  • 600 g rosenkål, halverede

  • olie

  • 2 spsk harissa

  • 1 spsk honning

  • 1 tsk Ras el Hanout

  • 1 lime, saften

  • salt

Yoghurtdressing

  • 1 dl yoghurt naturel

  • lidt limesaft

  • salt

Sådan gør du

  1. Marinér lammekoteletterne i Ras el Hanout, salt, peber, fintrevet limeskal, rosmarin og olivenolie ved at massere krydderierne ind i kødet.

  2. Steg dem på en varm pande i olie i 1ó minut på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile et øjeblik.

  3. Steg nu rosenkålene på en varm pande i olie i 2-3 minutter.

  4. Skru herefter ned for blusset, og tilsæt harissa, honning, Ras el Hanout, lime og salt.

  5. Vend det hele rundt, og tilsæt et par spiseskeer vand, hvis det er nødvendigt, imens rosenkålene steger videre i 2-3 minutter.

  6. Servér dine lammekoteletter med rosenkål og kold yoghurt, der er smagt til med salt og lime.