Lammekrone med ærter française og kartofler
Lammekrone serveret med sprøde og gyldenbrune kartofler komplimenterer den møre lammekrone perfekt. Opskriften er fra TorvehallerneKBHs kogebog ‘Opskrifter fra Torvet’, som du også kan købe i butikken.
Det er ikke kun den møre og saftige lammekrone, der er kronen på værket i denne servering. Kartoflerne stjæler også en del af opmærksomheden. Selvom processen er lang, er det hvert eneste minut værd. Følg med i ovnen og vurder kartoflerne. Måske skal de have 3-5 minutter mere eller mindre i forhold til opskriften. Men en ting er sikker – de skal være helt sprøde og gyldenbrune.
Opskriften er fra TorvehallerneKBHs kogebog ‘Opskrifter fra Torvet’, som du også kan købe i butikken.
Lam
1 kg lammekrone
olie
3 spsk smør
4 fed hvidløg
1 kvist rosmarin, plukket
salt
sort peber, friskkværnet
Kartofler
1 kg bagekartofler, skrællet og skåret i tern
2 dl olie
4 spsk smør
1 kvist rosmarin, plukket
5 fed hvidløg
salt
sort peber, friskkværnet
Ærter française
100 g god tørsaltet bacon, i strimler
1 stort skalotteløg, i små tern
2 spsk smør
1 kg friske ærter i bælg
1ó dl vand
100 g syltede perleløg eller bare perleløg
2 hoveder hjertesalat, delt i 6 stykker på langs
salt
Sådan gør du
Du starter med at brune lammekronen godt af i olie og smør. Det skal være på en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Kom maste hvidløgsfed og rosmarin på panden, så smørret tager smag, og stil herefter panden i ovnen ved 220 °C i 25 minutter, eller til kernetemperaturen er 53-55 °C.
Når kødet er færdigt, pakker du det ind og lader det trække i minimum 20 minutter, inden du skærer det ud. Krydr til sidst med salt og peber.
Bring en gryde med saltet vand i kog, og kog kartoflerne i 10 minutter ved fuld styrke. Sigt alt vandet fra, og lad dem dryppe sig så tørre som muligt.
Kom dem nu i et ovnfast fad med olie, smør, rosmarin og hvidløgene. Mas kartoflerne lidt, så de åbner sig.
Kom fadet i ovnen (samtidig med lammekronen) i 20 minutter ved 220 °C, til de er helt sprøde og gyldne. Vend dem et par gange i fedtstoffet, så alle sider bliver sprøde.
Krydr til sidst med salt og peber.
Mens lam og kartofler er i ovnen, laver du dine ærter française. Her starter du med at stege baconstrimlerne gyldenbrune på en pande, uden de bliver helt sprøde.
Tilsæt skalotteløg samt smør, og lad det simre, til løgene er gyldne.
Bælg nu ærterne, og kom dem på panden sammen med vand og syltede perleløg. Lad det simre i 2 minutter.
Tilsæt hjertesalat, og giv det hele 2-3 minutter mere, til salaten er let dampet.
Hæld overskydende væske fra, og smag til med salt.
Servér med det samme med lammekronen og kartoflerne.
Lammekoteletter med rosenkål i harissa
Nyd en nem og velsmagende tilberedning med vores opskrift på lammekoteletter med sprøde rosenkål i harissa. Opskriften er fra TorvehallerneKBHs kogebog "Opskrifter fra Torvet".
Lammekoteletter med sprøde rosenkål i harissa – en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Et harmonisk møde mellem krydret lam og pikant rosenkål.
Opskriften er fra TorvehallerneKBHs kogebog ‘Opskrifter fra Torvet’, som du også kan købe i butikken.
Lam
8 lammekoteletter
1 spsk Ras el Hanout
ó økologisk lime, skallen
1 kvist rosmarin, plukket og
hakket
2 spsk olivenolie
salt
sort peber, friskkværnet
Rosenkål
600 g rosenkål, halverede
olie
2 spsk harissa
1 spsk honning
1 tsk Ras el Hanout
1 lime, saften
salt
Yoghurtdressing
1 dl yoghurt naturel
lidt limesaft
salt
Sådan gør du
Marinér lammekoteletterne i Ras el Hanout, salt, peber, fintrevet limeskal, rosmarin og olivenolie ved at massere krydderierne ind i kødet.
Steg dem på en varm pande i olie i 1ó minut på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile et øjeblik.
Steg nu rosenkålene på en varm pande i olie i 2-3 minutter.
Skru herefter ned for blusset, og tilsæt harissa, honning, Ras el Hanout, lime og salt.
Vend det hele rundt, og tilsæt et par spiseskeer vand, hvis det er nødvendigt, imens rosenkålene steger videre i 2-3 minutter.
Servér dine lammekoteletter med rosenkål og kold yoghurt, der er smagt til med salt og lime.
Porchetta med sprøde svær
Porchetta er en lækker steg med den perfekte kombination af saftighed og sprøde svær. Vi lover dig netop sprøde svær, hvis du tilbereder den efter vores metode. Køb porchettaen i biksen i TorvehalerneKBH, og tilbered derhjemme.
Hver uge ruller vi friske porchettaer med en håndfuld urter og citron, der resulterer i den saftigste lille grisesteg med sprøde svær.
Ingredienser
1 porchetta
Salt
Vand
Rødvin (valgfrit)
Fremgangsmåde
Gnub porchettaen med salt og lad den hvile mindt en time ude af køleskabet.
Tænd ovnen på 225 °C.
Placer stegen på en rist, og kom den i ovnen, mens ovnen varmer op. Under risten placerer du en bradepande med vand og lidt rødvin eller øl.
Steg porchettaen i 30 minutter, og skru herefter ovnen ned på 150 °C, inden du lader den stege færdig i 3 timer.
Efter 2 timer kan du komme eventuelt komme grove grøntsager i ’drypbakken’ under risten.
Når stegen er færdig, lader du den hvile i 30 minutter, inden du skærer den ud